Заняття малюванням, якщо у дитини немає таланту, це марна трата часу?

14.04.2016 13:59

 

    Талант безумовно існує, але часто багато хто не зовсім правильно розуміють що це таке. Ніхто не малює реалістичні портрети в 5 років, всі починають з  чоловічків,що складаються з кружечків і паличок. Так, є люди, які з народження добре бачать і відчувають форму або колір об'єкта, це передається по генам, вони можуть звертати увагу на такі речі,  які багато людей не помітять. Такі люди краще сприймають і розуміють форму, тому вони  швидше навчаться малювати.
Але всі ці навички можна розвинути, головне щоб було бажання, прагнення і завзятість.

    Талант це всього лише допомога на перших етапах навчання. Головне - бажання і регулярне тренування.
    До мене не приходять учні без здібностей. Просто ці здібності у когось проявлені сильніше, у когось слабше. Немає людей без здібностей. Є ті, хто зійшов з дистанції, не дочекавшись помітних результатів. Є ті, хто в себе не вірить і тоді потрібно, щоб хтось його підтримав.
    Щоб навчитися малювати потрібен час, і певні зусилля , щоб ці здібності розкрилися. У когось - це відбувається швидше, і ми починаємо захоплюватися його роботами вже на перших уроках. А багатьом потрібно місяці 3-4 постійних занять малюванням (включаючи самостійне малювання вдома), щоб стався помітний зсув.

"Талант развивается из чувства любви к делу, возможно даже, что талант в сущности его и есть только любовь к делу, к процессу работы." М. Горький

"Большой талант требует большого трудолюбия." П. И. Чайковский

"Талант — это развитие природных склонностей." О. Бальзак

Назад